CSALÁDI PROGRAMOK MÁRCIUS 15 – ÉN A BUDAVÁRI PALOTANEGYEDBEN

 

Szabadtéri kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozás, rajzfilm vetítés, megelevenedő történelem, kézműves foglalkozások és interaktív gyerekjátékok, fegyverbemutató és lovas huszárok, valamint a huszárzenekar fúvósai várják a kikapcsolódni vágyó családokat a nemzeti ünnepen a Budavári Palota több helyszínén.

A programok a Petőfi 200 emlékév szellemében a János vitéz köré épülnek. Szabadtéri kiállításként lehet megtekinteni Gyere ki a partra címmel a Kisképző diákjainak válogatott vizuális alkotásait, amelyek a János vitéz részleteit mutatják be a mai fiatalok szemszögéből. A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik. Aki még több János vitéz-élményt szeretne, annak lehetősége lesz megnézni Jankovics Marcell rajzfilmklasszikusát is.

A Lovardában készülhetnek az ünnepi kokárdák, sörényes pálcás lovacskák vagy huszáros ujjbábok. Toborzó harangjáték ismerteti meg a gyerekekkel a huszárok csengőjelzéseit, és ismert huszárnóták csendülnek fel kis harangok segítségével. A huszár hajszában falovacskán galoppozva kell teljesíteni a furfangos akadálypályát, Gábor Áron rézágyújához pedig ágyúgolyókat kell eljuttatni egy kalandokkal teli labirintuson.

A Csikós udvaron fegyverbemutató, a régmúlt katonai hagyományai várják a családokat. A nagyobbak az Élő történelem improvizációs előadásain ismerhetik meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc budai Várhoz köthető eseményeit, ahol a közönség ötletei is hozzájárulhatnak egy-egy jelenet megszületéséhez.

 

Vendégünk: Deme László, a Várkert Bazár kommunikációs munkatársa

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.03.13.
Back To Top