A FILMZENE, AMIBEN ÉREZZÜK A CSOKOLÁDÉ ELRAGADÓ ÍZÉT

 

Különleges műsorral várjuk Önöket vasárnap délután. A Cinemusicban exkluzív interjút hallhatnak Rachel Portman zeneszerzővel, aki az első Oscar-díjas női zeneszerző a filmes szakmában. Emma, Árvák hercege, A mandzsúriai jelölt, Csokoládé. Nagy sikerű filmek, felejthetetlen dallamokkal, amelyeket egy brit családanya álmodott meg.

 

Felsorolni is hosszú volna azokat a filmeket, amelyekben Rachel Portman közreműködött. Legnagyobb elismerését, az Oscar-díját Douglas McGrath rendező Jane Austin-adaptációjának, az Emma című filmnek a zenéjéért vehette át. Mivel a filmzeneszerzőknek csak igen elenyésző százaléka nő, hatalmas szenzáció volt 1996-ban, hogy a gyengébbik nem egyik képviselője lett jutalmazva ebben a tulajdonképpen férfidominanciájú művészeti ágban.

Másik nagy sikerét a Csokoládé hozta, amelyért 2000-ben Oscar-díjra, 2001-ben pedig Golden Globe díjra jelölték. A film édes-romantikus zenei világa úgy ragadja magával a nézőt, hogy a zene alapján is érezzük, milyen is a tökéletes, aranyló csokoládé íze.

„Mindig megpróbálok a filmzenéimhez igazi dallamokat írni. Megtanultam, amikor régen nagy filmeket néztem, hogy ezek nagyon függenek egy jelentős dallamtól, ilyen például A Keresztapa. Ha a dallam tényleg működik a filmben, akkor a zene is jóval több lesz, mint egy egyszerű aláfestés.” – Rachel Portman.

Műsor: Cinemusic

Kezdés: Vasárnap 17:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top