Az Impresszió vendége Kováts Kriszta színésznő, énekesnő

kovtás kriszta biblia 2

Az Impresszóban Bálint Edina Kováts Kriszta színésznő, énekesnővel beszélget annak okán, hogy Biblia show címmel elkészült Wolf Péter új zenei anyaga, amelyet Fábri Péterrel együtt írt.

 

A Biblia olyan témáit, helyzeteit vették bele, amikhez nem kell a Bibliát nagyon alaposan ismerni, viszont a szituációk mindenkivel előfordulhatnak.

A több szempontból is rendhagyó album, a folytonos megújulásról, rendezésről és hitről is szól. A bibliai téma ötlete a művésznő lányától, Fábri Flóra csembalóművésztől származik, hiszen a Szentírás „csodálatos, kincseket rejtő, kiapadhatatlan kút, ez a kiindulópont és a vezérfonal, amelyre felfűzzük az egyes dalokat”. 

A lemez készítésében Fábri Flórán kívül természetesen részt vesz Fábri Péter költő, dalszövegíró, a művésznő férje és állandó alkotótársa, valamint Wolf Péter zeneszerző. A témák (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a betlehemi csillag története) ismerősek lesznek – nyilatkozta Kováts Kriszta –, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei. A dalokat Kováts Kriszta énekli.

Tizenhat dal kerül a korongra, köztük A gyilkos vágy, a Zeng a szózat, A jövő mindig másoké, A nő teremtése, és a Nem azé, aki küzd. 

Az anyag ma (május 7-én) jelenik meg online a Gryllus Kiadónál!

forrás: mazsihisz

Back To Top