Az Impresszió mai témája az Art&Antique

honlapcover 3

Az Intermezzoban Impresszió című rovatunkban, Bálint Edina Tausz Ádámmal, az Art & Antique főszervezőjével, és Kelen Annával, a Virág Judit Aukciósház és Galéria művészettörténészével beszélget

A szépség szerelmeseit várja a 2. Art and Antique kiállítás és vásár a Millenárison. A tavasz legnagyobb művészeti seregszemléje csütörtöktől vasárnapig tart, csaknem ötven galéria, műgyűjtemény és egyéb kiállító részvételével.

A magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői képviseltetik magukat a rendezvényen, ahol egyedi anyaggal várják az amatőr és profi érdeklődőket. A szervezők célja egyrészt, hogy minőségi kikapcsolódást, élményt nyújtsanak a látogatóknak, másrészt felvállaltak egy edukációs küldetést is: műkedvelőket és kereskedőket közelebb hozni egymáshoz, a műgyűjtés generációkon átívelő, értékteremtő szerepére felhívni a figyelmet.

Délelőttönként és délutánonként a műtárgypiacot érintő, különböző tematikára épülő ingyenes előadásokon és magyar, illetve angol nyelvű tárlatvezetéseken is részt lehet venni. A szervezők a jótékonykodásra is gondoltak, egy online aukción a kiállítók által felajánlott egyedi tárgyakra lehet licitálni.

96c34261e9361b1c5a2900b7ee0bedf3 XL

Bútor; csillár; ékszer; festmény; grafika; numizmatika; óra; papír-régiség; porcelán és kerámia; ritkaság-szőnyeg; textíliák; vallási tárgyak – ezek mind megtalálhatók a mától látogatható kiállításon és vásáron. A kiállítóktól lehet szakmai tanácsot is kérni, vagy ingyenes érték-, illetve ékszerbecslést is igénybe lehet venni.

Az érdeklődőket tárlatvezetéssel és előadásokkal is segítik jobban megismerni a műveket, a gyerekeket pedig játszóház is várja.

forrás: https://artandantiquebudapest.com/

Back To Top