A Határtalan Skanzen új oktatási segédanyagai

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Molnár József múzeumpedagógus. Online múzeumpedagógiai segédanyagot készített a Skanzen Online. 

 

Oktatási segédletet dolgozott ki a Skanzen az I. világháború oktatásához. A https://hatartalan.skanzen.hu weboldalon a Határtalan Skanzen tematikus év virtuális kiállításai és gyűjtései mellett a pedagógusokat segítő anyagok érhetők el. A múzeumpedagógia címszó alatt fellelhető oktatási segédanyagok a tanárok és a diákok számára is szemléletessé teszik a korszakot, és közel hozzák az egykor élt katonák, családok, gyerekek mindennapjait. A tanárok a Skanzen I. világháborús kiállításaihoz kapcsolódó, a történelem ezen időszakát feldolgozó óraterveket, a különböző témákhoz kapcsolódó tárgyakat, dokumentumokat, adatbázisokat és módszertani ötleteket találhatnak. A tanítványok csoportosan vagy egyénileg böngészhetnek, információkat gyűjthetnek, vagy önálló projekteket készíthetnek.
 
Az online foglalkozásra kattintva a pedagógusoknak a diákokkal együtt lehetősége nyílik egy virtuális osztályterem létrehozására, ahol az óraterveket, módszertani ötleteket, a Skanzen adatbázisait, online kiállításait, blogját használva saját projekteket hozhatnak létre. A tanulók válaszolhatnak online, linkelhetnek ppt-t, képeket, filmeket, hangzó anyagokat, vagy akár létrehozhatnak saját virtuális kiállítást is. Munkáikra a tanár visszajelzést adhat, de természetesen ők is értékelhetik egymás munkáit.

 

Back To Top