A Gettó szerelem című darab amerikai felolvasószínházban

Réczei Tamás Gettó szerelem című darabját a Václav Havel emlékére rendezett Rehearsal for Truth színházi fesztiválon olvasták fel április 24-én. 

A Közép-Európa drámaszerzőinek műveiből zajló felolvasószínházi előadásokban New York-i színészek közreműködnek, a darab rendezője Lisa Arrindell, fordítója Borbala Rieger. Réczei Tamás darabja a magyarországi Nyári Zsidó Fesztivál felkérésére született 2015-ben. Először abban az évben jelent meg kötetben Székelyudvarhelyen, első felolvasása pedig 2017-ben volt Miskolcon a Nemzeti Színházban. A színmű a Holocaust eseményeiből indul ki, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a túlélés utáni időszakra, illetve a következő két generáció poszttraumájára. Réczei Tamás színházi rendező, drámaíró, dramaturg 2016 óra rendezi az Így szerettek ők felolvasószínházi esteket, amelyek nyomán 2020-ban megjelent a „Nagyon kell szeretniük” című kétkötetes munkája, magyar irodalmi minidrámák összefoglalásaként.

Réczei Tamással arról is beszélgettünk, hogy egyre népszerűbb a felolvasószínház, ráadásul neki is ismerős ez a műfaj, hiszen évek óta foglalkozik vele. 

Back To Top