A CSODASZÉRUM

Tök Magda kalandjai a 6színben!

Kortárs könyvekből viszonylag ritkán készülnek gyerekdarabok, a vasárnap színpadra kerülő alkotás azonban kivétel. Ráadásul egy nagyon szerethető verses meséről van szó, amely sok zenével és humorral varázsolja el a közönséget.

Tök Magda és családja hősies dologra vállalkozik: Megszerzik a gyógyító szérumot, hiába áskálódik és terjeszti a kórt a Lisztharmat! Hát ezt már csak el kell tanulni tőlük ebben a kórokozókkal teli világban!

Gáti István meséje sok-sok humorral, öniróniával és szeretettel ábrázol minket, embereket: a szerelmet, a kisbaba születését, a házépítést, a sportolási lázat, a könyvtári szokásokat. A versek világa tele van mai, modern világunk jelképeivel: fitneszgépek, gyorsbüfé, digitális eszközök. Ugyanakkor a mesehősök igazi, színpadra való karakterek, például Tök Magda, a túlsúlyával küzdő könyvtáros, Rostosné Lopótök Irén, a színésznőből lett dadus, vagy Dinnye Dániel, Rekettye-díjas építész. Egy család hétköznapi életét, apró-cseprő problémákat, mindennapi élethelyzeteket versel meg Gáti István, sok humorral és virtuozitással.

A Móra Kiadó fontos küldetésnek tartja, hogy már óvodás koruktól megismertessék a gyerekeket értékes művekkel. Ilyen értékes, mégis könnyed, sőt vicces verseskötet a Tök Magda kalandjai, ami szinte “kiáltott színpad után.” Gáti Istvánnak, a feltörekvő fiatal költőnemzedék jeles képviselőjének kötete 2017-ben a Könyvhétre jelent meg. A színpadi változatot vasárnap délelőtt mutatják be a 6színben, Koltai Judit rendezésében, utána pedig a szerző dedikál is!

 

Vendégünk: Koltai Judit , a darab rendezője, színművész

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.03.22.
Back To Top