WORLD PRESS PHOTO, IV. ÓBUDAI VILÁGZENEI HÉT ÉS AZ ÜVEGHULLADÉKOK ÚJ ÉLETE A NYITÁNYBAN

 

A kedd Reggeli Expresszben a World Press Photo kiállításról beszélgetünk Révész Tamás fotóművésszel, az esemény szervezőjével. A Nyitány második órájában szó lesz a IV. Óbudai Világzenei Hétről, amely idén október 4. és 8. között várja a zenerajongókat. A Premium es Terra rovatban pedig Deák Zsuzsanna a DEÁK DESIGN alapítója, üvegművész lesz a vendég, akinek az alkotásai olyan anyagokat hívnak új életre, és töltik meg új tartalommal, amelyeket eddig a hulladékudvarokban elástak.

 

WORLD PRESS PHOTO KIÁLLÍTÁS 2022-BEN IS

A kedd Reggeli Expresszben az idén újra megrendezett World Press Photo kiállításról, beszélgetünk Révész Tamás fotóművésszel, az esemény szervezőjével. A tárlat október 30-ig látogatható a Nemzeti Múzeumban. Az elmúlt évben 4066 fotográfus 130 országból 64823 fotóval pályázott. A kiállításon 138 képet láthatunk.
A hagyományokhoz híven a World Press Photo kiállításhoz idén is kísérőtárlat társul, ezúttal Radisics Milán természetfotós munkáiból, Lábnyomunk – Az ember hatása bolygónkra címmel. A kiállításról Révész Tamás fotóművész, a World Press Photo kiállítás szervezője mesél.

IV. ÓBUDAI VILÁGZENEI HÉT A KOBUCI KERTBEN

A világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét idén október 4. és 8. között várja a zenerajongókat. A meghívott művészek névsora ezúttal is magáért beszél; régi ismerősökkel, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közreműködésével, a peremműfaj ünnepével köszön el tizennegyedik évadától a KOBUCI Kert, amelynek kommunikációs vezetőjével, Nagy Krisztiánnal beszélgetünk.

AZ ÜVEGHULLADÉKOK ÚJ ÉLETE

Deák Zsuzsanna a DEÁK DESIGN alapítója, üvegművész 1996-óta foglalkozik az üveg megmunkálásával.
Több mint 25 év után most azon dolgozik, hogy a fenntarthatóság jegyében, miként is tudna újrahasznosítással előállítani iparművészeti üveg termékeket, és milyen más anyagokkal tudná ötvözni őket.
Nemrég mutatta be az új anyagaiból készült üvegtálakat, amely alkotásai az üvegiszap és építészeti üveghulladék másodlagos életével foglalkoznak. Alkotásai olyan anyagokat hívnak újra életre, és tölti meg újra többlet tartalommal, amelyeket eddig a hulladékudvarokban elástak. A Premium es Terra rovatban erről beszélgettünk.

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.10.04.

Back To Top