MAGYAR VALENTIN ZONGORAMŰVÉSZ A CAPRICCIO VENDÉGE

 

Vasárnap délután 4 órakor a Capriccio-val várjuk Önöket! A műsor vendége Magyar Valentin zongoraművész. A fiatal muzsikus nemrég harmadik helyezést ért el a weimari Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraversenyen, ahol a legjobb kései Liszt-mű interpretációjáért járó különdíjat is megkapta. Beszélgetünk a versenyre való felkészülésről, a koronavírus pozitív és negatív hatásairól, kamarazenélésről, közelgő koncertekről, és Valentin kedvenc sportágairól is.

 

Magyar Valentin több nemzetközi zongoraverseny díjazottja. 2016-ban a Velenjében (Szlovénia) megrendezett III. Aci Bertoncelj Nemzetközi Zongoraversenyen korosztályának ezüst fokozatát nyerte el, 2017-ben a grazi (Ausztria) V. Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny 2. díjazottja lett, valamint a legjobb Bartók mű interpretációjáért járó különdíjat is ő kapta. 2018-ban 1. díjat szerzett a balassagyarmati 32. Nemzetközi Előadói Versenyen. 2020 februárjában a Yamaha Hangszeres Verseny győzteseként elnyerte a Yamaha Ösztöndíjat. 2017-ben indult a Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutatóban, ahol a középdöntőig jutott.

2019-től részt vesz a Kamara Akadémia Egyesület mentorprogramjában, ahol hosszútávú együttműködést folytat Fejérvári Zoltán zongoraművésszel, Várdai István csellóművésszel, Baráti Kristóf hegedűművésszel, Szűcs Máté brácsaművésszel és Hornyák Balázs fuvolaművésszel. 2020 októberében 1. díjat nyert a HCC New York által megszervezett online zenei versenyen.

Műsor: Capriccio

Adás: Vasárnap 16:00

Műsorvezető: Novotny Anna és Zsoldos Dávid

Back To Top