DON QUIJOTE A BUDAPEST TÁNCFESZTIVÁLON

A Reggeli Express vendége Feledi János koreográfus, a Feledi Project vezetője. A beszélgetés apropója pedig a Don Quijote táncelőadás szeptember 27-i premierje.

 

Az idén 10 éves Feledi János vezette Feledi Project legújabb premierje az irodalomból és klasszikus balettből is ismert Don Quijote története. A bátorságról szóló táncszínházi előadást 2021.szeptember 27-én a Budapest Táncfesztiválon a Nemzeti Táncszínházban láthatják.

A mai ember, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, ruhákat és maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. De egy magányos ember, sokak számára őrült, akit marginalizáltak. A kortárs Don Quijote olyan ember, aki megtévesztett, csalódott, és egy ironikus és gondtalan álmodozóból tragikus karakterré alakul át.

Az előadás érdekessége hogy három olyan művésszel dolgozott Feledi János, akikkel még soha és mindhárom művész más-más mozgás stílusú területről jönnek, Csuzi Márton, Keresztes Patrik és Takács László. Az izgalmas és impulzív próbafolyamat alatt olyan dolgokkal kísérleteztek, mint a stand up comedy, de prózai monológok, capuera és még klasszikus balett variáció is meg fog jelenni produkcióban. Egy igazi összművészeti stílusú előadás lesz -mondta Feledi János, a darab rendező-koreográfusa.

Back To Top