2021 LEGJOBB FILMJEI A VETÍTŐBEN

 

A Vetítő rovat vendége csütörtökön Dudás Viktor filmszakértő, a téma ezúttal 2021 legjobb filmjei.

2021 furcsa esztendőt hozott filmek terén, sokáig bezárt mozikkal, elhalasztott premierekkel és streamingre költöző alkotásokkal. Azonban így is rengeteg értékes és különleges film került idén a nézők elé.

Még egy kört mindenkinek

A legutóbbi Oscar-gáláról a legjobb idegennyelvű film díjával térhetett haza Dániába ez a keserédes, komikus és drámai elemeket egyaránt felvonultató alkotás, melyben Mads Mikkelsen olyan kiégett tanárt alakít, aki a kollégáival belefog egy kísérletbe: lehetséges-e folyamatosan csak egy kicsit részegnek lenni, és ezáltal boldogabb életet élni?

Luca

A már számos remekművet szállító Pixar animációs stúdió filmjében két kissrác barátságának története elevenedik meg előttünk, méghozzá egy itáliai nyáron egy hangulatos tengerparti kisvárosban. Ez a két kissrác nem mellesleg titokban alakváltó tengermélyi szörny, akik kalandvágyból mennek az emberek közé, de hogy ki és mi is a szörny, az más értelmet kap ebben a varázslatos történetben.

https://www.youtube.com/watch?v=vdLtPjW40SQ

Külön falka

Egy hazai alkotás is bekerült a legjobb filmek listájába: a fiatal rendezőnő, Kis Hajni bemutatkozó mozifilmje egyértelműen az év egyik meglepetése, ami egyaránt elvarázsolta a nézőket és a kritikusokat. A rendhagyó apa-lánya történetet elmesélő Külön falka ráadásul felfedezett két csodás, korábban filmben nem szereplő főszereplőt is.

West Side Story

A legendás rendező, Steven Spielberg leporolta az egyik kedvenc filmjét, benne egy legendás történettel, és úgy álmodta újra vászonra, hogy csak ámulunk és bámulunk. A musicalekben amúgy is erős évvége üde színfoltja a mozikban egyértelműen a West Side Story!

https://www.youtube.com/watch?v=4YYkHru6haY

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.06.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top