Papageno Klasszik, mai is a Klasszikon

A Papageno Klasszik (szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, technikus munkatárs Zólyomi Dániel, műsorvezető H.Varga Mariann) ma délelőtt 10 és 12 óra között, várja hallgatóit a következő témákkal:

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki kulturális intézmény;

Egy hétig ismét meghirdeti nagy sikert elért 5+1 filmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete, a MADOKE.

Boldizsár Ildikó  szerkesztő, mesekutató, író, etnográfus, meseterapeuta, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója és az általa képviselt irányzat az idei emelt szintű irodalmi érettségin vizsgakérdés volt: ennek kapcsán kérdezzük Boldizsár Ildikót;

Beszámolunk arról is, hogy jövő októberre halasztják az eredetileg idén őszre tervezett 18. Chopin Nemzetközi Zongoraversenyt;

Tóth Csaba régész, numizmatikussal, a Magyar Nemzeti Múzeum  Pénzek színes világa című videósorozatáról beszélgetünk, amelyben a pénzek és érmék történetéről, jelentőségéről, pénzhasználati szokásokról, érmeritkaságokról mesél Tóth Csaba.

Veronában az idei nyári operafesztivált el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, de augusztusban lesz gálaest Plácido Domingo és Anna Netrebko közreműködésével.

A világ legnagyobb mozilánca, az AMC bejelentette, hogy többé egyetlen filmszínházában sem tűzi a műsorára a Universal stúdió produkcióit: kiderítjük, mi a konfliktus oka

Gyerekrablás a Palánk utcában vagy PetePite, vagy Az anyu én vagyok, Segítség, ember!, szerzője Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, az egyik legismertebb mai magyar író, több mint húsz ifjúsági könyv szerzője, aki a járvány idején 8 könyvét ingyen elérhetővé tette oldalán. Erről is beszélgetünk vele.

Mai műsorunk végén arról hallhatnak, hogy a mozikban nem forgalmazott, kizárólag streamingszolgáltatással bemutatott filmek is nevezhetők Oscar-díjra idén, az amerikai Filmakadémia közleménye szerint.

 


Nyomtatás   E-mail