MAGYAR PROJECT KAPTA AZ EURÓPAI BŰNMEGELŐZÉSI KONFERENCIA RANGOS DÍJÁT

Az ART-RAVALÓ a legjobb közép-kelet európai kezdeményezés lett a konferencián, európai összesítésben a negyedik helyen.

Decemberben tartották Prágában az Európai Bűnmegelőzési Díj 2022 nemzetközi eseményét, amelyre Európa országaiból összesen 17 projekt érkezett.

Magyarországot a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál Egyesület közös szociális-művészeti projektje, a hátrányos helyzetű, illetve gyermekvédelemben nevelkedett fiatal felnőttek számára életre hívott és ötödik éve sikeresen működő ART-RAVALÓ képviselte.

A díjátadón a magyar projekt a negyedik díjat kapta. Az első helyen Svédország, a másodikon Hollandia, a harmadikon pedig Dánia által delegált projektet ismertek el. Az ART-RAVALÓ projektet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja.

Az ART-RAVALÓ projektben a fiatalok kilenc hónapig felnőttképzésben regisztrált művészeti és pályaorientációs képzésben vesznek részt. A művészeti tevékenységen keresztül személyiségfejlesztésre, hosszabb távon pedig a pozitív jövő- és énkép kialakítására nyílik mód, ami elősegíti a társadalmi beilleszkedést és a későbbi sikeres munkavállalást is.

A program része a színházművészeti képzés, életvezetési tanácsadás, élménypedagógiai műhelyek, valamint sor kerül a fiatalok gazdasági alapismereteinek fejlesztésére, egyéni pályaorientációs tanácsadó programra és személyre szabott coachingra is.

Fontosak a kortárs csoporttal való rendszeres találkozások és a kulturális horizont tágítása színház- és múzeumlátogatásokon keresztül. A fiatalok ingyenes szállást, ellátást és helyi közlekedési bérletet kapnak, valamint pályaválasztásukat segítő felnőttképzési tanfolyamokon vehetnek részt és 3 hónapig tartó munkahelyi tapasztalatokat is szereznek szakmai gyakorlat formájában. A projektben való részvétel ingyenes.

Vendégünk: Schermann Márta rendező, az ART-RAVALÓ szakmai vezetője

  1. INTERMEZZO – Bálint Edinával
    Adás: 2023.02.15.
Back To Top