Távlatok – a zene és a sport párhuzamáról

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke. Fókuszban a ZeneHorizont: Távlatok – a zene és a sport párhuzamáról.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Budapesti Filharmóniai Társaság Kovács Zoltán kortárs zeneszerző művére készített közös filmet, melyben Kunszeri Márta fuvolaművész és Lévay Petra triatlonista paralimpikon hétköznapjaiba nyerünk bepillantást. A Távlatok című film múlt héten debütált a közösségi média felületein. ZeneHorizont címmel a pandémia alatt indított új, online sorozatot az Erkel Ferenc által.

Mindkét területen rengeteg lemondással, gyakorlással, edzéssel jár a felkészülés, ami most egy különleges képi világba helyezve, művészi formában jelenik meg. Lévay Petra triatlonista paralimpiai élsportoló, aki fantasztikusan versenyzett,  9. helyen ért célba a tokiói paralimpián triatlon versenyszámban!

Kunszeri Márta fuvolaművész, az Operaház Zenekarának és a Filharmóniai Társaságnak egyaránt tagja. Mindketten évekig tartó felkészülés eredményeként érték el sikereiket. A kisfilm képi világát Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az Ambient Pictures csapata jelenítette meg, amelyben a zenében rejlő történetek kelnek életre filmes formátumban.

 

Back To Top