Az Intermezzo témája a Magyar Klasszikus Zene Napja

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója, a téma a Magyar Klasszikus Zene Napja. 

 

Hagyományteremtő szándékkal május 30-án, a néhai Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester születésnapján indítja útjára a magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatát a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét. A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok törekvése, hogy országszerte minél több helyen: koncerttermekben, iskolákban, közösségi terekben szólaljon meg magyar klasszikus zene, és gyarapodjon a magyar zene értékeinek ismerete.

Ezért felkérték az ország zenekarait és zeneiskoláit, hogy vegyenek részt ebben a programban, elsősorban magyar műveket tartalmazó programokkal, és ha tehetik – tekintettel a pandémiás helyzetre –, saját városaikban készítsenek felvételeket erről. Az elkészült előadásokat a Filharmonikusok és a Zeneakadémia online közvetíti május 30-án, vagy az azt megelőző napokban. Eddig országszerte közel húsz zeneiskola és számos elismert együttes jelezte részvételi szándékát.

A május 30-i események záró koncertje a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fellépése lesz a Zeneakadémia Nagytermében, Madaras Gergely vezényletével, Devich Gergely csellóművész közreműködésével. Hamarosan elkészül a rendezvény honlapja.

 

Back To Top