HŐGUTA – ERIC CHAPPEL VÍGJÁTÉK

Eric Chappel vígjáték lesz a Veres 1 Színház első bemutatója az új évadban

A színházban már javában folynak a Hőguta című vígjáték próbái. A Beleznay Endre által rendezett előadásban Csonka Andrást, Mihályfi Balázst, Erdős Borcsát, Csáki Edinát, Pásztor Tibort, valamint Felhőfi-Kiss Lászlót láthatjuk majd a jövő szombati premieren.

A komédiát a világ számos teátruma műsorára tűzte. Születésének évében, 1999-ben könyv formában is megjelent, 2002-ben pedig egy rendkívül sikeres svédországi turnén vett részt Snakes and Ladders (Kígyók és Létrák) címmel.

A fergeteges, két felvonásos vígjáték 2018-ban érkezett meg hazánkba, elsőként az Újpest Színház színpadára. Abban a változatban Magyar Attila és Barabás Kiss Zoltán alakította. A Veres 1 Színházban egy jól bevált kettős, Csonka András és Mihályfi Balázs játssza a kacagtató páros, Howard Booth és Sam Spencer szerepét.

A két angol úriember közül az egyik a nejével, Fay-jel (Erdős Borcsa) érkezik, a másik, az idősödő sorozatszínész Howard pedig a nála húsz évvel fiatalabb butuska cicababával, Dodie-val (Csáki Edina). A párok mindössze egy kellemes hosszú hétvégét szeretnének eltölteni főnökük üresnek hitt, dél-spanyol tengerparton fekvő fényűző nyaralójában, ahol ráadásként még Raynor nyomozó és Kutya, a gengszter is felbukkan. A furcsa párok furcsa találkozásához három teljesen egyforma, ámde merőben más tartalmú bőrönd szolgáltatja a végletes, de annál inkább humoros szituációk sorozatát!

 

Az Intermezzo vendége: Beleznay Endre színész, rendező

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.10.03.

Back To Top