KELEMEN BARNABÁS HEGEDŰMŰVÉSZ, KISS- B ATILLA BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ FŐIGAZGATÓJA A NYITÁNYBAN

A Nyitányban a Reggeli Expresszben Kelemen Barnabás hegedűművész, a Fesztivál Akadémia Budapest művészeti vezetője fog mesélni a Fesztivál Akadémia Budapest 2022-es fesztiválsorozat. A Múzsa rovatban Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója fog beszélni az Operett színház 2022/23-as évadáról. A Reggeli Tárlat rovat vendége Rózsa Zoltán régész aki a kurátori tárlatvezetésről beszél.

 

7. FESZTIVÁL AKADÉMIA BUDAPEST

2022. július 15-24. között ismét megrendezik a főváros egyik legfontosabb és legsokszínűbb eseménysorozatát, a Fesztivál Akadémia Budapestet, amelynek ugyan gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek adják nemzetközi művészek részvételével, de olyan társművészetek is helyet kapnak benne, mint a film, a színház vagy épp a cigányzene. A város legfelkapottabb és egyúttal legkülönlegesebb helyszínein, többek között a margitszigeti Kristály Színtéren és Domonkos rendi apácakolostorban, a Budapest Music Centerben, a Zeneakadémián, a Karmelita kolostorban vagy épp a Széchenyi Fürdőben találkozhatnak a nyári fesztivállátogatók a hazai és nemzetközi klasszikuszene nagyágyúival.
A fesztiválról Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Hegedűművész, Fesztivál Akadémia Budapest művészeti vezetője mesél a Reggeli Expressz rovatban.

 

 

BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2022/23-AS ÉVADA

Egy tucatnál is több nagyszabású gálakoncerttel, a Mária Főhadnagy című operett és a Monte Cristo grófja című musical bemutatójával, valamint a művészekkel való közelebbi találkozásra is alkalmat kínáló zenés kávéházi beszélgetéssorozattal készül a Budapesti Operettszínház a 2022/23-as centenáriumi évadra. A színház egy tucatnál is több gálával készül a centenáriumi évadra, amit ezért akár a gálák évadának is nevezhetnénk.

A 2022/23-as évadban Közelebb címmel egy moderált, zenés produkciókkal fűszerezett kávéházi beszélgetéssorozat keretében a Kálmán Imre Teátrumban havi egy-egy alkalommal a Budapesti Operettszínház két-két művészével találkozhat majd a közönség, halottak napján és nagypénteken Andrew Lloyd Webber Requiemje csendül fel a Budapesti Operettszínház művészeinek, szólistáinak, szimfonikus zenekarának és énekkarának előadásában. A 2022/23-as évadról Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója beszél.

 

KINCSET ÉRŐ KÖZÖSSÉG

Eddig sosem látott leleteket mutat be a Magyar Nemzeti Múzeum, Kincset érő közösség című kiállítása, amely szeptember 17-ig látogatható. A Kincset érő közösség című kiállítás 24 olyan leletegyüttest mutat be az őskortól a 18. századig bezárólag, amelyeket – egy-két kivételtől eltekintve – korábban még sosem láthatott a közönség. A legfontosabbak között érdemes megemlíteni a nyergesújfalui hun áldozati aranyleleteket, melyekben többek között csatok, veretek találhatók; valamint a kisbárkányi Árpád-kori temető több feltárt sírjának leleteit. A legkisebb tárgy alig egy négyzetcentiméter, a legnagyobb egy római mérföldkő, melynek súlya több mint 70 kg. A reggeli tárlatban a erről a különleges tárlatról mesél Szerémi Nórának Rózsa Zoltán régész.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top