Seoul – Budapest – Az új gasztro-könyv a koreai és a magyar konyhát hozza közelebb egymáshoz
Kimcsi és olaszrizling, gochujang csirke és kadarka. Furcsának tűnik? Egyáltalán nem biztos, hogy így van! Kiadós levesek, bátor és markáns ízek, hangsúlyos szezonalitás, a fokhagyma és az erős paprika szinte szakrális szeretete. Vagy említhetnénk a gulyás és a yukgaejang (fűszeres marhahúsleves) analógiáját is. Egy hiánypótló kiadvány, a „ Seoul – Budapest: Kultúrák találkozása ízeken és terroiron át” most kidomborítja a hasonlóságokat, értően mesél a két ország gasztrokultúrájáról, miközben beemel egy egészen új és izgalmas faktort is: magyar borokat párosít a koreai konyha emblematikus fogásaihoz. A három nyelven (koreai, angol, magyar) íródott olvasmány Dr. Csiba-Herczeg Ágnes WSET stratégiai tanácsadó, borszakértő, valamint Kim Taeyeon, a The Kimchi Institute alapítója és séf közös útikönyve a két ország közé épített hídról, ami jelen esetben nem más, mint az ízek öröme.
Kalapács alatt a tavasszal leleplezett 100 millióra értékelt remekmű!
A Freyler Galéria Téli Aukciójának egyik fő szenzációja, a tavasszal leleplezett, eddi lappangó Ziffer Sándor mű, A Luxembourg Párisban. Az alkotást a művész Franciaországban készítette. A szakértők akkori becslése szerint 100 milliós értékű remekművel állunk szemben. Ziffer Sándor francia korszakának képeiből csak néhányat ismerünk, aukcióra kerülése igazi gyűjtői csemegének számít! Impresszió rovat vendége F. Tóth Zoltán, a Freyler Art Galéria tulajdonosa.