A 94. ünnepi könyvhét tiszteletére, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére a VakVarjú éttermekben jövő szerdától az ünnepi könyvhét utolsó napjáig, azaz június 11-ig kortárs magyar íróink kedvenc ételei kerülnek fel az étlapra.
Az ünnepi könyvhét helyszíne évek óta a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környéke. Mivel egyik, itt található egységük előtt is pezseg ez a kulturális élet, elhatározták, hogy kicsit visszahozzák azt a hangulatot, ami a régi irodalmi élet jellemzője is volt. Mindig is fontos helyszínek voltak a kávéházak, éttermek. Számos nagy írónknak volt saját asztala a vendéglőkben, szóval a gasztronómia és az irodalom a fővárosban mindig is kéz a kézben járt egymással. Ráadásul a kortárs írók közül is sokan törzsvendégek számítanak, tehát megvan a kapcsolódási pont.
A vendégek a következő hetekben megkóstolhatják Vámos Miklós rakott krumpliját, Grecsó Krisztián plejskavicáját, Tisza Kata juhtúrós puliszkáját, Berg Judit lasagneját, Szabó T. Anna madártejét, valamint Dragomán György tárkonyos-paradicsomos zöldbablevesét is.
Vendégünk: Semsei Rudolf a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa
- INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2023.05.19.