Egészség és fenntarthatóság
Farkas Fruzsina az egészséges, fermentált és alkoholmentes italpárosítások szakértője, nem véletlen tehát a „Green Sommelier” elnevezés. Pályáját francia egyetemi tanulmányai mellett Párizsban kezdte, a francia borvidékek és gasztronómia szeretete azóta is meghatározó munkájában. A fermentált italok nemcsak a bélflóránknak tesznek jót, de a mentális egészségünknek is. De miért fontos, hogy legyen alkoholmentes választék az almafröccsön túl is? Tényleg segít a sütőtökös vízikefir jobban megérteni, mit ittak Harry Potterék? És mire számítsunk, ha otthon vágunk bele a fermentálásba? Az elmúlt években a Michelin csillagos Salt étteremben helyezkedett el, a Salt assistant sommelier-je, illetve az alkoholmentes ital-párosítások megálmodója és kialakítója lett. Emellett novemberre egy egészséges, alkholomentes és fermentált száraz november kihívást indított, amihez programokat, szemléletformáló tartalmakat oszt meg és ad elő különböző közösségekben. Az Intermezzo vendége Farkas Fruzsinak, a „Green Sommelier”, Budapest gasztronagykövete.
Cziffra György emlékkoncert Angyalföldön
Szerda este a Cziffra Fesztivál díjazottjainak koncertjére várják a közönséget az AJAMK-ba. A fesztivál elkötelezett támogatója a jövő előadóművész generációinak, melynek keretében minden évben kiválasztják azon fiatal művészeket, akiket nemcsak anyagi és erkölcsi elismeréssel, hanem fellépési lehetőségekkel és szakmai mentorállással segítenek. Angyalföldön immáron hagyomány, hogy Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan a fesztivál művészei koncertet adnak. Impresszió rovat vendége Besszer Szilvia, a Cziffra Fesztivál igazgatója.