A fesztivál olyan, mint egy jó szimfónia nyitánya! Az újborok ilyenkor illatuk és üde zamatuk csúcsán állnak.
Szombaton Magyarország legjobb újborait és legfinomabb sajtjait kóstolhatjuk. A sajt és az újbor ízvilága egy harmadik, egyedi ízélménnyé nemesedik a szájban, ha megvan az alkotóelemekben a harmónia. Erre érzett rá Ferenc Vilmos is, amikor elhatározta, hogy megszervezi az újborok és a sajtok nagyszabású fesztiválját minden évben. Az idei, immár 19. esemény új helyszínre, a Stefánia Palotába költözik.
Hazánk egyik legszínvonalasabb gasztronómiai találkozójára ismét összejön a szakma krémje, hogy ízletes boraikkal és különleges sajtkölteményeikkel kulináris utazásra hívják a látogatókat.
Ferenc Vilmos, a jeles szekszárdi borász, borszakértő lelkes rajongója az újboroknak. Szekszárdon óriási hagyománya van a kadarkának, sőt létezik fehér kadarka is, ami igazán különleges, hiszen a kék szőlőből készítenek fehérbort.
Hogy mi a jó újbor titka, és mivel várnak minket szombaton, arról is mesél a mai Impresszióban!
Vendégünk: Ferenc Vilmos, főszervező, borász
- INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2023.02.20.