ROMANI DESIGN KIÁLLÍTÁS, TOKAJGUIDE 23 KÖNYV ÉS A BONBONIER CSOKOLÁDÉMESTERE A PÉNTEKI NYITÁNYBAN

ROMANI DESIGN KIÁLLÍTÁS

A világ első roma divatstúdiója, a Romani Design eddigi tizenhárom éves történetét és hitvallását bemutató kiállítás nyílt Romani Design Fashion Art – Aktivizmussal a tradíciókért címmel a Hagyományok Házában.
A világ első felvállaltan roma divatstúdióját Varga Erika és Helena 2010-ben nyitotta meg Romani Design néven, és a tervezőpáros ma is jelen van minden tervezési folyamatban.
A Romani Design célja, hogy a hagyományos roma motívum- és formakincset felhasználva, saját tervezésű, kortárs designtermékeken keresztül betekintést nyújtson a cigány kultúra sokszínű világába, támogatva ezzel a roma közösség társadalmi presztízsének építését. A Romani Design történetét ruhákon, kiegészítőkön, babákon, fotókon és videókon keresztül bemutató kiállítás október 31-ig látogatható a Hagyományok Háza Kallós Zoltán-termében. A Reggeli Expressz vendége Kriston Lili, a Romani Design kommunikációs munkatársa, belső kurátori munkatársa.


TOKAJRÓL MINDEN: EGY KÖTETBEN! – TOKAJGUIDE 23

Október 3-án érkezik idén a TokajGuide ötödik kiadása, az év egyik legjobban várt boros kiadványa. A jelentősen bővített friss kötetben a 170 legizgalmasabb borászat mellett helyet kapnak a régió legjobb éttermei, legújabb szálláshelyei és a legkiválóbb rendezvények, fesztiválok, látnivalók, de interjúk is. Két jeles borászat pedig hamarosan csillagot kap a neve elé az ősszel megjelenő, kétnyelvű kiadványban. A 2014 óta magyarul és angolul is kiadott TokajKalauz független borkalauzként jelenik meg, és vonultatja fel hazánk talán legismertebb borvidékének értékeit. Könyvjelző rovat vendége Ripka Gergely, független borszakíró, író, a Borászok Barátja Díj tulajdonosa.


BONBONIER CHOCOLATE CSOKOLÁDÉMESTER ALKOTÁSA TAROLT A GASZTRONÓMIAI OSCARON

Nemzetközi versenyen nyert díjat oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbonjával és fahéjas forró csokoládéjával a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A Great Taste Awardson egy-egy csillaggal díjazták a két terméket. A zsűri kiemelte a bonbon szenzációsan gyönyörű megjelenését és azt, ahogy a bonbonhoz használt venezuelai étcsokoládé gyümölcsös savai harmonikusan kiemelik az oolong-málnás-rózsás krém extravagáns ízeit. Az Ízlés szerint gasztronómia rovat vendége, Erdélyi Nóra, a Bonbonier Chocolate manufaktúra csokoládémestere, egyik tulajdonosa.

Back To Top