FÜLEMÜLÉK ÉJSZAKÁJA 2023 ÉS MÚZEUMI MESÉK A SZERDAI NYITÁNYBAN

FÜLEMÜLÉK ÉJSZAKÁJA 2023

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát. Ennek keretében április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen, többnyire településeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét. A rendezvényhelyszíneken nemcsak hallani, de gyakran kézben is látni lehet a fülemüléket, ugyanis sok helyen madárgyűrűzés is zajlik. A Reggeli Expressz vendége Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.

MÚZEUMI MESÉK

Nagy Luca meseterapeuta, Life coach, mediátor alkotta meg és 2019 augusztusa óta vezeti a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításaihoz kapcsolódó, rendkívül népszerű Múzeumi Mesék önismereti programsorozatot. A felnőtteknek szóló meseterápiás foglalkozás egy-egy tárlathoz kapcsolódóan a meséken keresztül igyekszik cselekvési útmutatót adni és átjuttatni az életünkben aktuálisan jelen lévő nehézségeken. Gyakran nem is a megoldás megtalálása okozza a legnagyobb nehézséget, hanem a rendszerben lappangó probléma felismerése, a felelősségvállalás és a helyes cselekvési sorrend megtalálása.

Az önismeret köveit koptatva eljuthatunk az önbizalom, azaz a teljességből való működés világába, a hiányállapot helyett. Elégedettség, harmónia, nyugalom, inspiráció, megkönnyebbülés érzések törhetnek felszínre. Aki végigjárja a mesés utat, bizonyosan gazdagabban lép ki a múzeum aranykapuján, mint amikor belépett oda. A Reggeli Tárlat vendége Nagy Luca, meseterapeuta, Life coach, mediátor.

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával

Adás: 2023.05.03.

Back To Top