Virágkörüli utazás az ehető virágok birodalmába – előadássorozat
Július 11-én a Virág Benedek Házban az érdeklődők egy “virágkörüli” utazást tehetnek az ehető virágok birodalmába. Megtudhatják, hogy a vadnövény gasztronómia hogyan hódított teret, hogyan váltak az egykori ínséges ételek mára trendi fogásokká, illetve megismerkedhetnek a hazai kertekben is fellelhető ehető virágokkal. A különleges receptekkel, történetekkel, illetve virágkóstolóval egybekötött felfedezést Halmos Monika: Virágkonyha című könyve alapján tehetik. A vendég Halmos Monika fitoterapeuta, az ehető virágok szakértője.
A természet kincsestára könyv
A nagymamáról anyára, anyáról gyerekekre örökített gyógynövényismeret új fejezetet nyit a gasztronómia, a környezetvédelem, a gyógyászat és a közösségi média tereiben is. A vendég @greens_of_daisy, azaz Bukovicsné Békefi Daisy, akit modern kori füvesasszonnyként is emlegetnek. Daisy napról napra virágba borítja követői hírfolyamát, mert amit más gyomnak hisz, ő hasznos növényként tálalja. Daisy kertészmérnök, a Greens of Daisy nevű social csatorna alapítója, A természet kincsestára könyv szerzője. A könyvben nem csak útmutatást és leírást találunk a legfontosabb gyógynövények felhasználását illetően, de több mint 33 ételrecepttel új színt vihetünk mindennapi ételeinkbe!