EURÓPA KARÁCSONYA – MEGJELENT SZARKA TAMÁS ALBUMA

 

A Hangjelek rovat vendége szerdán 8 óra után Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, zenész, költő, akivel az Európa karácsonya című most megjelent CD-ről beszélgetünk.

 

2021. november 19-én jelent meg Szarka Tamás: Európa karácsonya című albuma CD és pendrive formában valamint elérhető lesz világszerte az online zeneboltokban is.

Az Európa karácsonya című lemez gondolata az, hogy mi magyar keresztények nem vagyunk egyedül Európában. Egyelőre még sok–sok millió kívül–belül gyönyörű keresztény lakja velünk együtt ez a földrészt. Fontos, hogy egymásból is merítsünk erőt. Emellett mindíg érdekes belenézni más európai nemzetek karácsonyi zenei világába, hogy ők milyen dalokkal a szájukon ünneplik sok–sok száz éve az egyik legszebb keresztény ünnepünket.“ Szarka Tamás.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő most elkészült Európa karácsonya című karácsonyi albumán a legismertebb európai karácsonyi dallamokat öltözteti új köntösbe. A lemezen Szarka Tamás karácsonyi versei Pápai Erika, Pindroch Csaba, Piros Ildikó, Rudolf Péter, Trokán Anna, Ugron Zsolna és Földes László Hobó tolmácsolásában hallhatók.

A koncert anyaga a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legszebb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került feldolgozásra, felmutatásra. A szerző a zenéjén keresztül a hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét.

Egy karácsonyi koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással. A koncert után majd jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. Boldogabbak leszünk, tehát hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje, és ez a legtöbb, amit a zene és a varázslatos koncert adhat.

Műsor: Nyitány
Kezdés: Szerda 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top