Közeleg a Mézesvölgyi Nyár színházi fesztivál

Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár idén nyáron már ötödik alkalommal várja nézőit. A veresegyházi Búcsú téri Nagyszínpad 1400 fős nézőterén 18 esti alkalom adódik majd az elmúlt időszak nyomasztó eseményei után a felszabadult szórakozásra júliusban és augusztusban.

A Mézesvölgyi Nyár színházi fesztivált a Veres 1 Színház alapította, amely színház már 7 évadot tudhat maga mögött Veresegyházon, a kőszínházban. A nyári szabadtéri fesztivál igazi színházi csemegéket hoz el a nézőknek Veresegyházra. Kiemelkedő produkciókkal készül a fesztivál a július 3. és augusztus 30. közötti időben, összesen 18 előadással. A Veres 1 Színház fesztiválja négy év alatt több mint 60 ezer nézőt vonzott előadásaira, köszönhetően a színház közösségszervező erejének és a színes, minőségi repertoárnak.

A fesztivált egy közismert musical premierje nyitja meg július 3-án, szombat este. Tasnádi Csaba a Pedro Almodóvar ismert filmjéből készült musicalt állítja színpadra Nők az idegösszeomlás szélén címmel. (Főszereplők: Sári Évi / Nádasi Veronika, Buch Tibor, Fésűs Nelly / Janza Kata.)

Nem maradhatnak ki a fesztivál programjai közül a Veres 1 Színház népszerű kőszínházi vígjátékai, bohózatai sem: az Acélmagnóliák, a Pletykafészek, az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia és a Rövidzárlat (Black Comedy)

Acélmagnóliák

A Pannon Várszínház társulata újra ellátogat a Mézesvölgybe, a korábbi évek sikerei után idén is remek szórakozást ígérnek az emblematikussá vált előadáson! Ez a Hair – július 14-én.

A budapesti Játékszín népszerű vígjátéka, a Menopauza négy igazi díva előadásában (Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő, Náray Erika) július 17-én ígér jókedvet és sok nevetést.

Bödőcs Tibor humorista Meg se kínáltak című kocsmaáriáját Thuróczy Szabolcs előadásában július 24-én láthatják a nézők.

Július 30-án a Veres 1 Színház második premierjét tartja a Mézesvölgyi Nyáron. A társulat a Bohumil Hrabal népszerű regényéből készült Sörgyári capricciot mutatja be Földes Eszter, Kerekes József, Mohai Tamás, Janik László, Zorgel Enikő, Pál Tamás főszereplésével.

A hónap utolsó napján a Győri Nemzeti Színház művészei jönnekPrimadonnák című bohózattal Simon Kornél rendezésében, főszerepben Nagy Balázs és Járai Máté.

Kern András több alkalommal lépett már színpadra a fesztiválon.  Idén augusztus 11-én az Orlai Produkció vendégjátékaként ismét Hernádi Judittal láthatjuk a Válaszfalak című vígjátékban.

A gyermekes családokra is gondoltak a fesztivál szervezői: a Veres 1 Színház produkcióját, az Oz, a csodák csodája című zenés családi mesejátékot július 9-én és augusztus 4-én tekinthetik meg. Ezen kívül egy másik zenés mesejáték is várja a gyerekeket: a Kovács Róbert vezette Görbetükör társulat előadásában augusztus 23-án A kiskakas gyémánt félkrajcárja.

Júliusban és augusztusban különleges zenei élménnyel is gazdagodhatunk Veresegyházán.
Július 19-én igazi beat legendákat hallhat a közönség: Presser Gábort és Karácsony Jánost Csík Zenekarral láthatják egy vadonatúj zenei fúzióban A Dal a Miénk című koncertjükön, augusztus 7-én pedig új dalokat is bemutat a Tarján Zsófi vezette Honeybeast.

A Mézesvölgyi Nyár zárásaként a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalt tekintheti meg a közönség mégegyszer augusztus 28-án.

A rendezvénysorozat szervezői 1400 fős nézőtéren várják a közönséget, ahol már az is egyedi helyi hangulatot ad a fesztiválnak, hogy a hostess-szolgálatot a Veresegyházi Asszonykórus népviseletébe öltözött hagyományőrzők látják el.

forrás: www.mezesvolgyinyar.hu

Back To Top