ZSIDÓ JAZZ FESZTIVÁL: BERKI TAMÁS W/ SÁRIK PÉTER TRIO KONCERT

 

A Reggeli Express csütörtöki vendége Sárik Péter jazz zongoraművész, zeneszerző, akivel a Zsidó Jazz Fesztivál: Berki Tamás w/ Sárik Péter Trio koncertről beszélgetünk, amely a Budapest Jazz Clubban lesz január 12-én.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman rendkívül nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség szélesebb rétegét képesek megszólítani. Hármasukhoz ezen az estén a formációval több turnén is közreműködő közönség-kedvenc jazz énekes, Berki Tamás csatlakozik.

A Sárik Péter Trió 2007-ben alakult meg, majd öt évvel később Fonay Tiborral (bass) és Gálfi Attilával (dob) újraszerveződött. Az együttes az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált.

A Sárik Péter Trió sikerének egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú zenészek, így a közönség sokkal szélesebb rétegét tudják megszólítani, mint a jazz zenekarok többsége. A koncertjeik hangulatát sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a legkomolyabb hangversenytermekben játszanak, a világ bármely részén. Igyekeznek, hogy fellépéseiken mindig igazi közönségbarát hangulat legyen, teli humorral, játékkal és örömmel. A Sárik Péter Trió közvetlenségével, energiájával rengeteg új rajongót hoz a jazznek.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.06.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top