ZENETUDOMÁNYI KONFERENCIA A KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁLON

 

Az Intermezzo vendége Dr. Solymosi Tari Emőke zenetörténész, egyetemi docens, a Kárpát fesztivál szombati, debreceni konferenciájának szervezője, akivel Bálint Edina a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztiválról beszélget.

A fesztivál hagyományteremtő jelleggel jött létre. Célja a Kárpát-medencében élő népek sokszínű zenei kultúrájának, művészeti tevékenységének bemutatása, együttműködésük erősítése a zene területén, valamint ifjú tehetségek felfedezése és támogatása.

Különlegessége, hogy az egyes koncertek egymás utáni napokon, de a Kárpát-medence különböző városaiban kerülnek megrendezésre: Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szabadkán, Pozsonyban, Ungváron és Kolozsváron.

Tartanak mesterkurzusokat Pozsonyban és Szabadkán, valamint megrendezik a Kárpát-medencei Nemzetközi Zongoraversenyt Budapesten.

A fesztivál keretén belül szombaton zenetudományi konferencia is lesz a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Nagytermében, mely után egy kétrészes koncertet is meghallgathatunk. Az előadók között ott lesz Szecsődi Ferenc – hegedű, Balog József – zongora, Híves Mária – szoprán, Szűcs Dániel – zongora, orgona, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa és a Kodály Filharmonikusok művészei is.

Back To Top