ZENÉS KUTYASHOW AZ OPERETTSZÍNHÁZBAN ÉS A NYAKLÁNC CÍMŰ KISJÁTÉKFILM A CSÜTÖRTÖKI NYITÁNYBAN

 

EBUGATTA! JÓTÉKONYSÁGI KUTYASHOW AZ OPERETTSZÍNHÁZ MŰVÉSZEIVEL

1998-ban az Amerikai Egyesült Államokból indult, ma már Magyarországon is népszerű a “Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyre” nap, amelyhez idén a Budapesti Operettszínház is csatlakozik. Június 26-án 15 órától az Operettszínház nagyszínpadán rendhagyó, jótékonysági előadással várják az érdeklődőket. Ebugatta! címmel egy látványos, zenés kutyashow keretében találkozhatnak a színház művészeivel: Fischl Mónikával, György-Rózsa Sándorral, Kalocsai Zsuzsával, Kardffy Aishával, Keresztes Ildikóval, Kerényi Miklós Mátéval, Peller Károllyal, Sándor Péterrel, Széles Flórával, Szolnoki Tiborral és Zsadon Andreával, akik játékos formában mutatják be kedvencük ügyességét, tudását. A sok meglepetéssel szolgáló produkció házigazdája Homonnay Zsolt lesz, akivel a Reggeli Expresszben Szerémi Nóra beszélget.

A „LEGJOBB KÍSÉRLETI FILM” KATEGÓRIÁBAN NYERT DÍJAT GOZTOLA KRISZTINA ÉS HALMI PÉTER KISJÁTÉKFILMJE CANNES-BAN

Számos nemzetközi díj után Cannes-ban mutatták be Goztola Kristina és Halmi Péter Le
Collier (A nyaklánc) című kisjátéfilmjét. A francia-magyar koprodukcióban készült mű a
Cannes Independent Film Festival-on a Legjobb Kísérleti Film kategóriájában nyert.
A kisfilm ezidáig hét nemzetközi fesztiválon szerepelt, és öt díjat zsebelt be. Goztola Kristina már több, mint 70 nemzetközi filmben forgatott, és A nyaklánc a második, aminek a producere is. A kisjátékfilmet 2020 januárjában forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére.
Érdekesség, hogy a filmet Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez volt az első
francia rendezése. A Vetítő rovat vendége Goztola Kristina lesz.

MAI ÉPÍTÉSZETI TRENDEK AZ ARCHITEKTÚRA ROVATBAN

Az Architektúra rovatban a mai építészeti trendeket járjuk körül Gattyán Zoltán építész, a GN Architect Studio vezetőjének segítségével. Szerémi Nóra műsorvezetővel arról is beszélgetnek, hogy az építtetői elvárások hogyan alakultak az utóbbi években, a külföldi trendek milyen gyorsan jelennek meg a hazai építészetben, és egyáltalán, a magyarok mennyire nyitottak az újdonságokra, a formabontó megoldásokra. Beszélnek arról is, hogy a környezetvédelmi szempontok milyen arányban jelennek meg a tervezés során, akár kívánság, akár elvárás szinten. És vajon milyen lakásban lakik a tervező? Talán ez is kiderül a beszélgetés során.

Back To Top