ZeneMűvek – Magyarország első komolyzenei piknikje

A Reggeli Expressben Szerémi Nóra vendége Seidl Dénes trombitaművész, zenepedagógus. 

A ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, amelyet immár harmadik alkalommal rendezik meg 2021. augusztus 18-án, 19:30-kor a Nemzeti Táncszínház előtt.  A koncerten Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell két fiatal zenepedagógus mutatja be új kezdeményezésük, a ZeneMűvek misszióját személyes élményeiken, és a műsor darabjain keresztül.

A programot a “Mi vagyunk a ZeneMűvek” alcímmel hirdették meg. Seidl Dénes trombitaművész, a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, és Dénes-Worowski Marcell karmester azért indították el ezt a kezdeményezést 2020-ban, hogy egyesítsék a szórakoztató jellegű előadásokat a komolyzenei kultúrával (és Magyarországon is meghonosítsák a külföldön már ismert ‘edutainment’ műfajt. Céljuk, hogy eszközt adjanak a fiatal hallgatóság kezébe ahhoz, hogy a zenehallgatás és a koncertre járás tartalmasabb, személyesebb és komplexebb élménnyé váljon. A ZeneMűvek kulcsa a közvetlenség és a közérthetőség, mindez humorral fűszerezve, amelyet a komolyzenei piknik során élőben is megtapasztalhatnak a résztvevők. 

A ZeneMűvek legelső saját projektje a Koncert Plusz volt, amely már négy éve állandó része a MÁV Szimfonikus Zenekar bérletes hangversenyeinek a Zeneakadémián. A program olyan fiatal egyetemista hallgatóknak szól, akik részt vesznek Budapest kulturális életében. 

A Koncert Plusz előadássorozat mellett a ZeneMűvek a MÁV Szimfonikus Zenekarral egy új bérletes koncertsorozatot is bemutat a 2021/2022-es évadban, A Zene Showja címmel, amelynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat (pl.: párkapcsolati pszichológia, ökológia válság kezelése a hétköznapokban, függőségek stb.), és reflektálnak rájuk nemcsak a klasszikus hangverseny-repertoár, de a kortárs zene remekműveivel is. A koncert-sorozat célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

forrás: https://szinhaz.online/music-ul-a-fuben-komolyzenei-piknik-a-millenaris-parkban/      borítófotó: Pajtás Krisztián

Back To Top