ZENE-BOR: A 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR ÉVADZÁRÓ GÁLAKONCERTJE

 

Szilveszter előestéjén ”Zene-Bor” címmel lesz a 100 Tagú Cigányzenekar hagyományos évadzáró gálakoncertje a Kongresszusi Központban! Az eseményről Beke Farkas Nándort a 100 Tagú Cigányzenekar elnök menedzserét, a Magyar Kultúra Lovagját kérdezi Bálint Edina az Impresszióban.

 

A virtuóz cigányzene mellett Strauss, Rossini, Brahms, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai is felcsendülnek, valamint olyan népzenei művek, melyeket egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar. Az est különlegessége, hogy a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország legjobb pincéinek kiváló nedűivel. Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, akár ínycsiklandó négyfogásos vacsora mellett is élvezhetik az előadást.

Kettős jubileumot ünnepel idén a zenekar: egyrészt fennállásának 35. évfordulóját, másrészt pedig ez lesza 25. év végi gála!

A 100 Tagú két részes műsorának repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Dinicu, Sarasate közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából a Carmenből majd fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk. A klasszikusok mellett továbbra is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva. Az est vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, és a Radetzky induló zárja.

Műsor: Intermezzo

Adás: Hétfő 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top