ZENE AZ ERDŐBŐL, ZENE AZ ÖREG BANDÁTÓL A MOMKULTBAN

 

Milyen az, mikor a múlt és a jelen találkozik a zenében? Mikor megidéződnek az ősök, és együtt zenél az Öreg Banda a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral, és a sváb felmenők hagyatéka a színpadon teljesedik ki. A Kamarazenekar személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalai és az Öreg Banda utódzenekara, az újhartyáni Sváb Parti Zenekar együtt zenél a színpadon. Zene az erdőből és zene a múltból hétfőn a MOMKultban. Az Intermezzo vendége Kollár-Klemecz László.

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertjei személyes és intim hangvételűek, a természet szeretete és jelenléte itt is meghatározó, amelyet a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás még hitelesebbé tesz. A hétfői koncert különlegessége, hogy au újhartyáni Sváb Parti Zenekar a saját tradicionális sváb dalok eljátszása mellett beszáll a Kamarazenekar dalaiba, és fordítva is; a Kamarazenekar is csatlakozik a sváb dalok eljátszásához, egyedi eklektikus hangzást kölcsönözve.

Az Ég az erdő című negyedik Kollár-Klemencz album 2020 őszén látott napvilágot. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. A dalok ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.31.

Back To Top