VÖRÖS SZILVIA OPERAÉNEKES A CAPRICCIO VENDÉGE

 

A Capriccio vendége Vörös Szilvia operaénekesnő, akit nemrégiben jelöltek Grammy-díjra A kékszakállú herceg vára lemezéért. A fiatal mezzoszoprán a 2018/2019-es évadtól a Bécsi Állami Operaház társulatának tagja. Beszélgetünk az ottani operajátszásról, társulati létről, mindennapokról. Szó lesz nagy mezzo szerepekről és szerepálmokról, és a jövőbeli tervekről is.

A legjobb operafelvétel kategóriájában jelölték Bartók A kékszakállú herceg várának előadását. A Helsinki Filharmonikus Zenekar felvételén Vörös Szilvia és Mika Kares énekel, a zenekart pedig Susanna Mälkki vezényli. A felvétel 2020 januárjában készült a Helsinki Music Centerben.

A fiatal mezzoszoprán a Magyar Állami Operaházban 2014-ben debütált az Elektra 3. szolgálólányaként. A közönség láthatta őt Fenena, Suzuki, Bersi, Siébel, Romeo, Alisa,Waltraute, Isabella szerepében. 2016-ban a Salzburgi Ünnepi Játékok Young Singers Projectjének keretében felléphetett Puccini: Manon Lescaut című operájában (Musico), valamint Massenet Thaisában (Albine) olyan partnerekkel, mint Anna Nyetrebko, illetve Plácido Domingo. A nemzetközi közönség Milánóban és Párizsban is láthatta őt.

Műsor: Capriccio
Kezdés: Vasárnap 16:00
Műsorvezető: Novotny Anna és Zsoldos Dávid

Back To Top