VILÁGSZÉP KAPCSOLÓDÁSOK CÍMMEL NYÍLIK KIÁLLÍTÁS ÉS JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ

 

Wirtz Ágnes művészettörténész, a Világszép Alapítvány vezetője az Intermezzo vendége. A beszélgetés apropója: Világszép Kapcsolódások – kiállítás és jótékonysági aukció nyílik a Létra Klubban.

A legismertebb magyar kortárs művészek példátlan összefogásának eredményeként, Johannes K. Haindl, Németország nagykövete fővédnökségével kiállítás nyílik a Hűvösvölgyi út 18. alatti Létra Klubban. A kiállítást gyermekvédelmi gondoskodásban élők inspirálták.

A kiállítás kurátorai Alföldi Róbert, és a gondoskodásban élők ügyét egy évtizeddel ezelőtt felkaroló Wirtz Ágnes művészettörténész, az idén 10 éves Világszép Alapítvány vezetője arra kértek művészeket – köztük Bukta Imrét, Esterházy Marcellt, Nádler Istvánt, Nemes Mártont, Nemes Csabát, Barabás Zsófit, Soós Nórát, Havadtőy Sámuelt – hogy találkozzanak gondoskodásban élő gyerekekkel, és adjanak az ismerkedést követően készült művet a kiállításra.

A Világszép Kapcsolódások központjában emberi kapcsolatok állnak: ismeretségek, megismerkedések, érzések és érzelmek. A projektre felkért 20 művész kiválasztásánál a cél egy olyan művészgárda mozgósítása volt, ahol a művészeti nyelv sokfélesége az alapítvány által gondozott gyerekek sokféleségét hivatott láttatni.

 

Back To Top