VI. TÖRTÉNELMI KÉZMŰVES VÁSÁR ÉS KORISMERETI TALÁLKOZÓ AQUINCUMBAN

 

Az Aquincumi Múzeum a mai Óbuda területén a Római Birodalom korában létezett Aquincum település emlékeit mutatja be a Budapesti Történeti Múzeum egyik szervezeti egységeként. A múzeum Budapest római kori régészeti, történeti emlékeinek legnagyobb gyűjtőhelye. Kuzsinszky Bálint, a helyi ásatások vezetője szervezőmunkájának köszönhetően nyílhatott meg 1894-ben.

 

A 2000 éves római kori Aquincum területén kiépült múzeum és romkert a római kori épületektől és kincsektől az interaktív játékokon és foglalkozásokon át a megelevenített római ünnepekig számos programot tartogat.

A következő héten például a VI. Történelmi Kézműves Vásár és Korismereti Találkozó várja a látogatókat az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkjában. Két napon keresztül az őskortól a 20. századig találkozhatunk a különböző történelmi korszakok képviselőivel. A Várás és Találkozó programjában idén rendhagyó módon a Hagyományőrző Konferencia következő alkalma is helyet kap, amelyen ezúttal a látogatók számára is nyitott előadásokkal és workshopokkal készülnek a szervezők.

Az április 2-i és 3-i eseményen zene, színház, gyerekprogramok, workshopok és sportesemények egyaránt várnak mindenkit. Abonyi Zsanett-tet, az Aquincum Múzeum munkatársát arról is kérdeztük, milyen programokkal készülnek.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariannal
Adás: 2022.03.26.

Back To Top