VERTIKÁLIS KERT, AVAGY HOGYAN ÉLJÜNK EGYÜTT A NÖVÉNYEKKEL

 

A Premium es Terra vendége eredetileg tájépítésznek tanult még Romániában, majd tanulmányait Budapesten folyatta. A növények szeretetét otthonról hozta magával, kertészmérnök édesapja mellett a tanulta meg, hogy kell gondozni a virágokat, gyümölcsfákat. Legnagyobb projekte a zöld fal, illetve egy modulárisan változtatható növényekkel élő bútor, amelyből már két prototípus is készült – Szerémi Nóra erről a rendszerről és magáról a vertikális kertről kérdezi Török Csongort.

Török Csongor otthonában mára szinte minidzsungelt hozott létre, az Instagramon több ezres közösséget épített, edukációs videókat készít, és saját szaporítású hajtásokat árul.

A zöld fal szerkezet lényege, hogy a bútor maga egy tartóeszköz a növényeknek, amely gondoskodik a szükségletekről. Mesterséges fénnyel ellátott, ami biztosítja a szükséges fényt, így bárhova elhelyezhető egy lakásban, automatikusan kapcsol fel-le. A termék modularitása, vagyis változtathatósága abban áll, hogy egyik növénynek sem fix a helye, bármikor szabadon lehet változtatni a növények igényei szerint. Illetve két fajta panel van, az egyik egy moha panel amire felfutnak a növények, a másik egy polcrendszer ahonnan lefelé csünghetnek.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.08.

Back To Top