VÁLOGATÁS 40 ÉV MAGYAR SAJTÓFOTÓIBÓL A CAPA KÖZPONTBAN

 

2022-ben elérkeztünk a 40. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz. Az 1981-ben pályázatra beadott fotókból megrendezett tárlat megkapta az egyes számot rendezőjétől, Szalay Zoltántól, aki a következő harminc évben is (kisebb-nagyobb kihagyásokkal) gondozója, rendezője maradt a kiállításoknak. A MÚOSZ elnöksége úgy gondolta, az évforduló jó alkalom a visszapillantásra, így idén a szokásos, éves Magyar Sajtófotó Kiállítás mellett egy negyven esztendőre visszatekintő kiállítással is várják a látogatókat. Az Intermezzoban László Ágnes, a Magyar Sajtófotó Kiállítás és Pályázat korábbi kommunikációs vezetője beszél a különleges tárlatról.

A Capa Központ partnere és támogatója a vállalkozásnak. A kiállítás kurátora és rendezője: Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője.

A kiállítás múlt heti megnyitóján adták át a Fotóriporteri Életműdíjakat az idei kitüntetettnek. Köszöntőt mondott László Ágnes, Szalay Zoltán özvegye, a Magyar Sajtófotó Kiállítás és Pályázat korábbi kommunikációs vezetője. A tárlatot a legendás fotográfus, Keleti Éva nyitotta meg.

A kiállítás a fotók mellett külön tárlókban mutatja be az elmúlt négy évtized kiállításaihoz, pályázati megjelenéseihez fűződő emlékeket, és a fotóriporteri munka néhány kellékét.

A 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás sem marad el, hiszen kedden a Nemzeti Múzeumban nyílt meg 2021 fotóiból a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazott képeinek a tárlata.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.28.

Back To Top