VÁLASSZ EGY CSILLAGOT!

Fényfestéssel és pokróckoncerttel várják a közönséget a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában szombat este fél tízkor. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és Pálházi Bence Bandája a népzene és a szimfonikus zene találkozását állítják az est középpontjába. A rendhagyó hangversenyen pokrócokon fekve gyönyörködhetünk a vizuális környezet folyamatos változásában, miközben Weiner, Bartók és Kodály művei csendülnek fel.

Ezen az estén Magyarország egyik legendás helyszínére, a nagyközönség számára máskor nem látogatható Brunszvik-kastélyba invitálják az érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakáján a kastély bejárható tereiben bepillantást nyerhetünk az egykori tulajdonosok, a Brunszvikok és a Dreherek legendáriumába, megismerhetjük a Brunszvik-család és Beethoven zenével átszőtt barátságát és a kastély későbbi lakóinak titkait is.

Délután vezetett parkséták közben rövid kamarakoncertek várják a közönséget, este pedig különleges fényfestéssel kísérve hallgathatunk olyan szimfonikus zenekari műveket, melyeket a magyar népzene ihletett. Kodály, Bartók, Weiner művei között Pálházi Bence Bandája muzsikál.

Tavaly került megrendezésre az első pokróckoncert a Múzeumok Éjszakáján, melynek sikerét látva idén újabb élménnyel várják a közönséget Martonvásáron.

A közel egyórás koncerten olykor az eredeti népzene hangjai csendülnek fel Pálházi Bence Bandájának tolmácsolásában, máskor a múlt század nagy zeneszerzőinek feldolgozását hallhatja a közönség, miközben a park fáit, a kastély épületét, a tó partját csodálhatjuk a fényfestés révén varázslatos, új köntösben.

Vendégünk: Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának elnöke

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.06.21.

Back To Top