VAJON MI VÁRHATÓ AZ IDEI GOLDEN GLOBE UTÁN?

 

A Vetítő rovat 8 óra után jelentkezik, ahol a vendég Dudás Viktor filmszakértő, akivel az idén is érdekesen alakult Golden Globe díjátadóról beszélgetünk. 

A magyar fordításban Arany Glóbusz-díjként is ismert filmes és televíziós díjat 1944-ben alapította a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete, a HFPA, és azóta minden év elején, az Oscar-díjhoz hasonló, ám küllemét tekintve visszafogottabb gálaműsor keretében, különböző kategóriákban osztják ki az elismerést.

Egészen másképpen zajlott le az idén 79. alkalommal megszervezett Golden Globe-gála, mint azt megszokhattuk. A díjátadót sehol sem közvetítették és vörös szőnyeges bevonulás sem volt. Az eseményen csak a tagok, valamint az általuk támogatott szervezetek vehettek részt. Sőt a győzteseket a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége, azaz a HFPA a Twitteren jelentette be. Az elővigyázatosságot a koronavírus legújabb variánsára fogják, de többek szerint ennél többről van szó.

Az est legnagyobb nyertesei A kutya karmai közt, valamint a Steven Spielberg által rendezett West Side Story volt, amelyek három-három díjat kaptak. A legjobb férfi főszereplők között volt Will Smith és Denzel Washington, míg a nők között Lady Gaga, Kristen Stewart, Kate Winslet és Nicole Kidman neve is szerepelt.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.13.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top