ÜNNEPI NAGYKONCERTET AD A BUDAPESTI FILHARMÓNIAI TÁRSASÁG ZENEKARA

 

A hazai koncertélet egyik legfontosabb állomása volt a Filharmóniai Társaság Zenekarának megalapítása 1853-ban, melyet Erkel Ferencnek köszönhetünk. Az együttes Rico Saccani világhírű karmester vezetésével Ravel, Bernstein, Gershwin grandiózus műveivel, valamint Kovács Zoltán új szerzeményének ősbemutatójával ünnepli alapításának 168. évfordulóját a Müpában, november 10-én.

 

Erkel Ferenc örökségét immár 168 éve élteti a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, az évforduló alkalmából ünnepi nagykoncertet adnak a Müpában. A koncerten az „új magyar zene” mindenkori elkötelezett támogatójaként BFTZ bemutat egy kortárs magyar alkotást Kovács Zoltán tollából, és sokoldalúságának reprezentálásaképp a francia és amerikai zenéből is ízelítőt nyújt a korábbi elnökkarnagy, Rico Saccani vezényletével. „Rico Saccani hosszú évekig dobogtatta meg a hazai közönség szívét, amikor még zenekarunk elnök-karnagya volt. Elképesztő temperamentumát, kisugárzását sosem felejtettük el, nagyon örülünk, hogy vissza tudtuk csábítani egy koncert erejéig.

A műsor és a közreműködő művészek méltó ünnepet ígérnek, bátran mondhatjuk, hogy kultúrtörténeti koncertre készülünk november 10-én.” – nyilatkozta Tóth László, a Filharmóniai Társaság elnöke, akitől azt is kérdeztük a Papagenoban, mit kell tudnunk Rico Saccaniról, hogyan állt össze a program és kik lesznek a különleges koncert fellépői?

Műsor: Papageno

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top