UJRÉTI LÁSZLÓ A MÚZSA ROVAT VENDÉGE

 

Múzsa rovatunk vendége Ujréti László, Jászai Mari-díjas magyar színművész, a József Attila Színház örökös tagja, aki nemrégiben hatalmas elismerésben részesült: a Magyar Teátrumi Társaság Életműdíját vehette át!

Immár negyedik éve ítélik oda a Magyar Teátrum Életműdíjat, amely a 60. életévét betöltött személynek adható, aki példaértékű, a színházművészetben eltöltött életpályája során a magyar kultúra érdekében kiemelkedően jelentős elméleti vagy gyakorlati tevékenységet végzett.

Ujréti László 1967 óta játszik a József Attila Színház színpadán, ahol eddig összesen 169 szerepben szórakoztatta a nagyérdeműt. Most jelenleg is több darabban játszik. A József Attila Színház tavalyi bemutatói között van az Egy szoknya, egy nadrág, Bodrogi Gyula rendezésében. A darabban, amelyet szeptember 10-én mutatták be Kulcsár Viktória, Horváth Sebestyén Sándor, Ujréti László és Zöld Csaba játszik.

Egy korábbi interjúban Ujréti László azt mondta: “Az életünk, a rajongásunk mindig is a színház iránt volt meg igazán, és azt hiszem, ez így is marad.”

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.01.28.

Back To Top