ÚJRAINDUL AZ ÚJ BÁBSZÍNHÁZ ÚJBUDÁN SOROZAT

 

A Manna Produkció és a B32 Galéria és Kultúrtér közös programsorozata ötödik évadát kezdi vasárnap két előadással, melyek hagyományosan délelőtt a gyermekekhez, este pedig a felnőttekhez szólnak a bábok nyelvén. Lőrincz Adrienn, a B32 Galéria és Kultúrtér kulturális vezetője mondja el a részleteket az Impresszióban.

 

A családokat egy modernkori Jancsi és Juliska történettel várják, a felnőtteket pedig Dancing On A Grinder című produkcióval, ami a párkapcsolati viszonyrendszert állítja fókuszba.

A Manna Produkció támogatásával több független színházi bábelőadás jött létre az elmúlt években, amely főként fiatal, pályakezdő rendezők és színészek munkái. A sorozat öt éve várja a nézőket a Bartók Boulevard-on. A sorozat nem csupán olyan bábelőadásokat hoz el a fővárosba, melyek egyébként nem lennének elérhetőek a budapesti nézők számára, hanem teret ad az új, kísérleti kezdeményezéseknek is a bábszínházi területen.

A KL Színház darabja egy mai Jancsi és Juliska előadás, ahol Grimm meséből egy igazi családi történet kerekedik, sokunk számára ismerős perpatvarral, szeretetről, elfogadásról, egymás támogatásáról és nem utolsó sorban a testvéri szeretetről. A rendező Boráros Milada, a szereplők Keresztény Tamás és Nagy Petra.

Este Kovács Domokos embernagyságú bábbal készült előadása arra keresi a választ, hogy vajon mennyire predesztinálják a kapcsolati erőviszonyokat a társadalom által elvárt, hagyományos szerepkörök? Mindezt a kortárs tánc és a bábszínház kettőséből született új forma, a fizikai bábszínház nyelvén.

Műsor: Intermezzo

Kezdés: hétfő 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top