BÉCSI ÉS HAZAI ÚJÉVI KONCERTEK TÖRTÉNETE

 

A Klasszik Anekdoták hétfői témája mi más lehetne az új év első műsorában, mint a Bécsi Filharmonikus Zenekar újévi koncertjeinek története és érdekességei, újévi koncertek és bálok Magyarországon.

A Bécsi Filharmonikusok a Musikverein Aranytermében adják újévi koncertjüket. A koncertet az egész világ figyelemmel kíséri, és együtt ünnepli az új év első napját.

A világ valószínűleg leghíresebb koncertjét több mint 90 országban közvetítik televízión, milliós közönség számára. Aki élőben szeretné hallgatni őket, annak szerencsére is szüksége van, mert a jegyek iránt évről évre hatalmas az érdeklődés a Bécsi Filharmonikusok weboldalán.

A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje csokorba gyűjti minden jónak a legjavát: Már a Strauss dinasztia és kortársai örömteli és lendületes, de néha elmélkedő és elgondolkodtató szerzeményeiből összeállított zenei program is biztosítja, hogy jó hangulatban lépjünk be a még nagyon fiatal új esztendőbe. Magas művészi színvonalú előadásban csendül fel a legbécsibb zene, amelyet zeneszerző valaha írt, a keringőtől a polkáig.

Az újévi koncert helyszíne a Musikverein, amely a zenebarátok számára a klasszikus zene bécsi központja. A Nagytermet Aranyteremként is ismerik. Nemcsak a világ egyik legszebb terme, az akusztikája is egyik legjobb a világon. Az újévi koncertre az ókori példaképet követő, historizáló stílusban megépített terem csodaszép virágdíszbe borul. Az oszlopok, a kariatídák, az oromzati domborművek azt sugallják, hogy ezen a helyen templomot emeltek a zenének.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.03.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top