Új Román Sándor előadás – Az affér

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Román Sándor koreográfus, rendező, fókuszban Az affér – táncbemutató premier a Várban!

Két év után Román Sándor Entertainment néven holnap és holnapután a Budai Várban, a Szentháromság téren Az affér című előadással debütál az ExperiDance Tánctársulat egykori alapítójának, koreográfusa, Román Sándor tánckara. Román Sándor megújult társulata egy vadonatúj táncbemutatóval folytatja legendás produkcióinak sorát.

A holnapi előadás zártkörű, a jegyeket az egészségügyi dolgozóknak ajánoltták fel. A pénteki azonban mindenki számára elérhető! Az előadást a későbbiekben az ország különböző vidéki városaiban, többek között Siófokon, Tatán, Nyíregyházán, Balatonfüreden, Keszthelyen és Békéscsabán is játsszák majd. Az affér rendezője, koreográfusa, Román Sándor. A főszereplők: Dénes Nándor, Boros Bettina, Horváth Dóra, Szabó Dani, Rusvai Márton, Péli Róbert.

A táncos produkció valójában egy modern köntösbe bújtatott szerelmi történet, speciális művészeti megoldásokkal színezve, humoros megvilágításba helyezve a viszályokat, az érdekeket és azt, hogy a szerelem mindent legyőz. Az affér c. produkció ékes példa Román Sándor kifogyhatatlan energiájára és arra, hogy mindig képes megújulni, az általa létrehozott táncstílust még egyedibbé, még exkluzívabbá tenni. A „Megőrizve meghaladni” mottó tökéletesen érvényesül a 90 perces előadásban.

Az előadás a kultúrát, a tánc örömét hozza közel a közönséghez. Mindenkihez, akik hosszú évek óta szívesen követik a munkáját és kóstolnak bele a táncos színház világába. Egyedi koreográfiával, kivételes látványvilággal igyekszik ismét elvarázsolni rajongóit. Román Sándor autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész karrierje a ’80-as évek közepén indult. Pályája során számtalan díjjal tüntették ki. Megkapta többek között a Halhatatlanok Társulatának tagja címet és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést. Táncelőadásai állandó szereplői voltak rangos hazai és külföldi színpadoknak számos országban. Nem túlzás azt állítani, hogy Román Sándor önálló művészeti nyelvet alkotott, és ezzel különleges értéket teremtett mind a magyar, mind az egyetemes kultúra számára.

forrás: http://romansandor.hu/

Back To Top