ÚJ PICASSO MŰALKOTÁS A LUDWIG MÚZEUM IDŐGÉP CÍMŰ VÁLOGATÁSÁN

 

A Reggeli tárlat vendége 9 óra után Szipőcs Krisztina a Ludwig Múzeum szakmai igazgatóhelyettese, az Időgép című gyűjteményi kiállítás kurátora. A téma pedig az, hogy új Picasso festmény látható a Ludwig Múzeum Időgép című gyűjteményi kiállításán.

 

 

 

2021. szeptember 14-től új Picasso műalkotás látható a Ludwig Múzeum Időgép című gyűjteményi válogatásán. Az eredetileg a kiállításon látható 1967-es Muskétás helyére egy másik kései Picasso festmény, az 1970-ben festett Buste d’Homme au Chapeau (Kalapos férfi mellképe) került a kölni Ludwig Múzeumból.

A Ludwig Múzeum kiállítása az Időgép ( 2020. szeptember 1. – 2022. december 31. ) nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, amelyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

A Muskétást – egy bikaviadalt ábrázoló kerámiatállal együtt – a múzeum német testvérintézménye kölcsönözte a Der geteilte Picasso. Der Künstler und sein Bild in der BRD und der DDR (A megosztott Picasso. A művész és képe Kelet- és Nyugat-Németországban) című kiállítására, amely 2021. szeptember 25-től 2022. január 30-ig látható.

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: péntek 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top