ÚJ KISLEMEZZEL JELENTKEZETT A BLUE CANARRO GROUP

 

A Hangjelek rovat vendége szerdán Szakál Tamás, a Blue Canarro Group zenekarvezetője, hegedűse, énekese. A beszélgetés apropója, hogy a napokban, egészen pontosan Valentin-napon jelent meg a Blue Canarro Group legújabb lemeze és az első videója. A “Happy End” című albummal és annak élettel teli, brazilos lüktetésű címadó dalával kívánt boldog Valentin-napot a Blue Canarro Group. Ez a zenekar első hivatalos, bemutatkozó EP-megjelenése.

 

A formáció egyik jellegzetessége, hogy nemcsak a felhőtlen oldalról reagál a körülöttük zajló eseményekre. Így volt ez 2020-as szilveszteri bemutatkozó stremjükben is, ahol egy szilveszteri buli szokásosan felhőtlen hangulathoz képest a zenekar inkább egy 40 percnyi, csak szomorú dalokból állította össze az online koncert műsorát, amit a világ legunottabb éjféli visszaszámlálása követett. A Happy End című album Valentin-napi megjelenése és címadó dala is tartogat hasonló ironikus fordulatot a hallgatóknak – a címével szemben.

Nem véletlen tehát a Valentin-napi időzítés. Legyen ez ünnep azoknak is, akik épp benne vagy már túl vannak egy nehéz döntésen. Ahogy az album is jól tükrözi: a zenekarnak nemcsak egy énekese van. Az albumon minden szólóhangszeres énekel is, hol szólóban, hol duettben, hol kórusban.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.23. 7:00

Back To Top