ÚJ BEMUTATÓVAL JELENTKEZIK A DUNA TÁNCMŰHELY

 

A folklór, a cigány folklór – tele van szebbnél szebb, bár fájdalmas énekekkel, amelyek segítenek dalba önteni a hiányt, a búcsút, a fájdalmat, és ezáltal gyógyítják a lelket. “El nem múló” címmel ezt a fajta életérzést, a halál misztériumát, ugyanakkor az élet szenvedélyes örömét és az elmúlással való szembenézést jelenítik majd meg a színpadon a Duna Táncműhely táncosai jövő kedden a Nemzeti Táncszínházban. Az Impresszióban Horváth Zsófia koreográfus mesél az előadásról.

Mióta eltávolodtunk a természettől, az elmúlás nehezen feldolgozható számunkra, elviselhetetlen fájdalmat jelent, gyakran tabuként kezeljük. Holott tudjuk mindannyian, hogy a halál az élet elválaszthatatlan része. E misztikumot, a mulandóságot járja körül a Duna Táncműhely új előadása, feloldást is keresve.

A cigány folklórból táplálkozó produkció folyamán a néptánc és kortárs tánc nyelvén varázsmondókák, énekek vezetik a nézőt, a hallgatót.

A Duna Táncműhely – a produkciókra szerveződő műhelytípusú munka jegyében – rendszeresen hív meg vendégkoreográfusokat, akiknek alkotói világa közel áll a társulat művészeti megközelítéséhez, a néptánc ihlette kortárs tánchoz. Horváth Zsófia már többször is dolgozott a Táncműhellyel. Az El nem múló című előadást emlékül készítette azoknak a barátoknak, mestereknek, családtagoknak, akik már nincsenek köztünk.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.24.

Back To Top