TÖRETLEN A NAPTÁRLÁNYOK SIKERE A PESTI MAGYAR SZÍNHÁZBAN

 

A Reggeli Express szerdai vendége Tallós Rita színművésznő, rendező, akivel a Naptárlányok című előadásról beszégetünk. A darab legközelebb február 23-án látható a Pesti Magyar Színházban. A darabot Tallós Rita rendezte, és Cora-t alakítja benne.

A színdarab egy valós eseményt dolgoz fel: a kétezres évek elején egy angol kisváros néhány női lakosa úgy döntött, valamit tesznek azért, hogy a helyi rákkórház várójában a lehetőségekhez mérten kényelmesen pihenhessenek a betegek hozzátartozói. Mivel az anyagi helyzetük miatt nem tudtak volna pénzzel segíteni, különleges módját választották az adománygyűjtésnek. Elkészítették saját naptárukat, melyen a hölgyek meztelenül álltak modellt. A naptár világsiker lett, a bevételből pedig nemcsak egy új kanapét vettek, hanem sikerült kibővíteni a kórház épületét is. A történetükből hollywoodi film és világszerte játszott színdarab készült.

A darabot 2017 őszén mutatták be először itthon, előadás főbb szerepeiben Hegyi Barbara, Igó Éva, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Udvarias Anna és Bede-Fazekas Anna volt látható, akikkel elkészítették a naptár mását. A színésznők jótékony cél érdekében vetkőztek és álltak modellt Semsei Eszter fotós kamerája előtt. Az így elkészült naptárat a Magyar Színházban megvásárolhatták a nézők. Kicsivel több mint egy év alatt pedig 721 ezer forint gyűlt össze.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.16.

Back To Top