TÖBB JUBILEUMOT IS ÜNNEPEL A MOHAFESZT

 

Október 23- 30. között előadásokkal, külföldi vendégszereplővel, premierrel, valamint könyvbemutatóval is vár mindenkit a MohaFeszt, a 30 éves Orkesztika Alapítvány, a 20 éves MOHA, valamint az alapítvány kurátorának, Pálosi István 50. születésnapja alkalmából. 

 

Az Orkesztika Alapítvány MOHA-Mozdulatművészek Háza, 109 éve nyitott minden érdeklődő számára műfaji, stiláris szelekciótól mentesen. Lehetőséget biztosítanak a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre és a fejlődésre. Próbálhatnak, készülhetnek előadásaikra itt a független tánctársulatok, alkotók is. Folyamatosan bővülő táncművészeti könyvtáruk és videó táruk, archívumuk is látogatható.

A MOHA – Magyar Mozdulatművészeti Társulat az egyetlen magyar hagyományú modern tánc társulat, amozdulatművészet száz éves hagyományú modern tánc hungarikum megtestesítője a táncszínpadokon. A társulat Fenyves Márk és Pálosi István 1991 óta folyó kutatási, pedagógiai és művészeti munkásságának fontos állomásaként 1995-ben alakult. Az elmúlt több mint 20 évben számos rangos elismerésben részesültek művészeti munkájukban, valamint számos fesztiválon, szakmai fórumon és a nagyvilág városaiban fordultak meg.

A Magyar Mozdulatművészeti Társulat rekonstrukciós előadásaival tiszteleg a hagyomány előtt, kortárs bemutatóival pedig új utakat és lehetőségeket kutat a mozdulatművészet számára, megőrizve annak klasszikus értékeit, emelkedett hangulatát, érzékenységét a szépre, a harmóniára, így a repertoár az 1910-1940-es években készült klasszikus koreográfiáktól, akortárs impulzusok hatására születő új, mai művekig terjed.

Pálos István balettművészt, mozdulatművészt, a MOHA alapítvány kurátorát arról is kérdeztük a Papagenoban, milyen programokkal várják a jubiláló társulat ünnepségére az érdeklődőket és hogyan kapcsolódik az ünnephez a Fenyvesi Márk emlékére a napokban megjelenő könyv?

 

Műsor: Papageno

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top