TIZENNÉGY ALKOTÁS LÁTHATÓ A SPANYOL FILMHÉTEN

 

A Reggeli Express vendége Buglya Zsófia, az Uránia Nemzeti Filmszínház programigazgatója, akivel a Spanyol filmhétről beszélgetünk.

Tizennégy alkotás látható Spanyolország legújabb filmterméséből 2021. október 26. – 2021. november 1. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

Spanyolország sokszínű filmterméséből ad ízelítőt az október végén, megszokott időpontjában jelentkező Spanyol Filmhét, amelyre ezúttal is a Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös szervezésében kerül sor. A tizennégy filmet tartalmazó válogatásban erős hangsúlyt kap Pedro Almodóvar művészete: október 26-án az ő Velencében díjazott új filmje, a Párhuzamos anyasorsok nyitja a filmhetet, de a programban további két alkotás is kötődik a nevéhez: az Emberi hang / Voz humana című kisfilmnek rendezője, míg a Benidormban havazik című Isabel Coixet-filmnek producere volt.

A programban kiemelt helyet kaptak a női sorsokról, női élethelyzetekről szóló alkotások. Pedro Almodóvar legújabb alkotásával, a Párhuzamos anyasorsokkal nyit a filmhét, amelynek történetében két egyedülálló nő sorsa fonódik egybe, miután véletlenül egy napon adtak életet gyermeküknek. A Penélope Cruz és MilenaSmit főszereplésével készült alkotás bemutatóján fellép a világhírű Las Migas flamenco együttes, az este díszvendége a film férfi főszereplője, Israel Elejalde lesz.

Igazi kuriózum Almodóvar másik filmheti bemutatója az Emberi hang című ötvenperces rövidfilm, amely a 2020-as Velencei Filmfesztivál kedvence volt, és amelynek a forgalmazása világszerte nagy fejtörést okoz.

A műsoron szereplő, változatos műfajú, Hispánia megannyi arcát felmutató művek eredeti nyelven, magyar felirattal láthatók.

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top